Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

STADSGESCHIEDENIS EN OORLOGSVERLEDEN

Onze uitstap van dit jaar bracht ons naar de stad Tongeren. Onder begeleiding van 2 gidsen maakten wij in de voormiddag een zeer interessante stadswandeling in Tongeren. We starten voor het standbeeld van Ambiorix en eindigen achter het standbeeld van Ambiorix in brasserie Au Phare met een soep- en broodjesmaaltijd. Na deze lekkere opsteker rijden we verder naar onze namiddagbestemming, namelijk het fort van Eben-Emael.  Bij het naar huis rijden vraagt mij iemand: "Waarom is iedereen zo stil? Is dit omdat ze moe zijn of zijn ze "gepakt" door dit boeiende bezoek aan het fort.  Zeker de moeite waard om zelf eens te bezoeken. Ons oorlogsverleden is en blijft een gruwelijke herinnering. Nooit meer oorlog.

De vraag van de dag: "waar gaan wij vanavond eten?". Om kwart voor zes nam Peter Rutten de microfoon en zei de magische woorden: "Biej os thoes".  En inderdaad, wij mochten aanschuiven op het "gelèg" van Bokke. Prachtige locatie, mooi gedekte tafels, een gril met speenvarken die al de ganse dag stond te draaien, frigo's gevuld en iedereen met een "lekkere" honger.  Het feest kan beginnen.

Peter, Irène en Marleen, bedankt voor de mooie uitstap.  Thijs en Martine, bedankt voor de mooie locatie van het avondfeest.  Tot volgend jaar.

Afbeeldingen

Terug naar overzicht